Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
@inproceedings{31620, author = {Motyčka, Michal and Stuchlíková, Jana}, address = {Opava}, booktitle = {8. mezinárodní vědecká konferece Aktuální trendy lázeňství, hotelictví a turismu}, editor = {Ing. Petr Janík}, keywords = {services; hotel industry; hospitality; staff appraisal; remuneration; share in revenue; benefits}, howpublished = {elektronická verze "online"}, language = {cze}, location = {Opava}, isbn = {978-80-88064-42-8}, pages = {82-95}, publisher = {Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Ústav lázeňství, gastronomie a turismu}, title = {Vliv hodnocení a odměňování pracovníků na zvyšování kvality ubytovacích a stravovacích služeb}, url = {http://konferencehot.slu.cz/2020/sbornik2019-1.pdf}, year = {2019} }
TY - JOUR ID - 31620 AU - Motyčka, Michal - Stuchlíková, Jana PY - 2019 TI - Vliv hodnocení a odměňování pracovníků na zvyšování kvality ubytovacích a stravovacích služeb PB - Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Ústav lázeňství, gastronomie a turismu CY - Opava SN - 9788088064428 KW - services KW - hotel industry KW - hospitality KW - staff appraisal KW - remuneration KW - share in revenue KW - benefits UR - http://konferencehot.slu.cz/2020/sbornik2019-1.pdf N2 - Hotelnictví a pohostinství jsou významnou součástí segmentu cestovního ruchu, který spadá do oblasti služeb. Hlavním faktorem jsou tedy lidské zdroje. Pro zvýšení návštěvnosti Moravskoslezského kraje, by se provozovatelé ubytovacích a stravovacích zařízení měli více zaměřit na kvalitu poskytovaných služeb a zvyšování výkonu. Prostředkem je bezesporu kontinuální a individuální přístup k hodnocení pracovníků prostřednictvím motivačních pohovorů nebo 360° zpětné vazbě. Na základě těchto hodnocení by měli být pracovníci odměňováni. Rovněž implementace nových nástrojů v rámci odměňování zvýší motivaci zaměstnanců. Může to být například participace na tržbě, kvartální či roční odměny nebo různá škála benefitů. ER -
MOTYČKA, Michal and Jana STUCHLÍKOVÁ. Vliv hodnocení a odměňování pracovníků na zvyšování kvality ubytovacích a stravovacích služeb (Impact of evaluation and remuneration of workers on improving the quality of services and catering services). Online. In Ing. Petr Janík. \textit{8. mezinárodní vědecká konferece Aktuální trendy lázeňství, hotelictví a turismu}. Opava: Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Ústav lázeňství, gastronomie a turismu, 2019, p.~82-95. ISBN~978-80-88064-42-8.
|