Informační systém SU
KALEJA, Martin. Posuňme inkluzi ve vzdělávání Romů o krok dál. Online. In Martin Kaleja, Eva Nyklová, Marie Vítková. Rodina, škola a přátelé na cestě ke kvalitnímu společnému vzdělávání. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké a odborné konference. první. Opava: Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, 2019, s. 6 - 14. ISBN 978-80-7510-381-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Posuňme inkluzi ve vzdělávání Romů o krok dál
Název česky Posuňme inkluzi ve vzdělávání Romů o krok dál
Název anglicky Let us take inclusion in Roma education one step further
Autoři KALEJA, Martin (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání první. Opava, Rodina, škola a přátelé na cestě ke kvalitnímu společnému vzdělávání. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké a odborné konference, od s. 6 - 14, 9 s. 2019.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Online zde
Kód RIV RIV/47813059:19510/19:A0000196
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
ISBN 978-80-7510-381-9
Klíčová slova česky Romské dítě; žák; škola; povinná školní docházka; pedagog; vzdělávání; výchova; profese; aspekty edukace; rodič; inkluze; zohlednění
Klíčová slova anglicky Roma children; pupil; school; compulsory school attendance; education; upbringing; profession; aspects of education; parent; inclusion; consideration
Štítky recenzovaný sborník z konference
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D., učo 49891. Změněno: 25. 12. 2019 17:55.
Anotace
Příspěvek tematizovaný k inkluzi ve vzdělávání romských dětí a žáků povinné školní docházky svým obsahem posouvá často diskutované otázky, týkající se institucionalizovaného školního vzdělávání, v jehož rámci se hojně, a jak se také zdá zdlouhavě, prolongovaně, ovšem nadále bez jasnějšího posunu v dané věci, či hmatatelného výsledku, řeší problémy segregovaného školství a tzv. systémová pochybení ve smyslu diagnostických procesů a jejich zkreslených či obecně generalizovaných závěrů. Text cílí k záměrnému posunu v inkluzivních tendencích, a to směrem k jazyku, k osobnímu a osobnostnímu nastavení pedagogických pracovníků, v jehož rámci bude reálné pedagogické působení v souladu se standardy výkonu profese. Součástí textu je krátká prezentace dosažených projektových výstupů, které díky vlastní realizaci projektu celý řešitelský tým svým proangažovaným úsilím a nasazením zajistil, za co všem projektovým pracovníkům jako řešitel projektu upřímně děkuji.
Anotace anglicky
The article on inclusion in education of Roma children and pupils of compulsory school education shifts the content of frequently discussed questions concerning institutionalized school education. education, in which it seems to be solving the problems of segregated education and so-called education in a large and, as it also seems lengthy, prolonged, but still without a clearer shift in the matter or tangible outcome.
Zobrazeno: 28. 9. 2024 09:21