NOVOTNÁ, Anna. Použití data miningu ve „fyzických“ knihovnách. ProInflow. Brno, roč. 8, č. 2, s. 154-175, 33 s. ISSN 1804-2406. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Použití data miningu ve „fyzických“ knihovnách
Název česky Použití data miningu ve „fyzických“ knihovnách
Název anglicky Usage of data mining in „real“ libraries
Autoři NOVOTNÁ, Anna.
Vydání ProInflow, Brno, 2016, 1804-2406.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50803 Information science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky použití – data mining – knihovna – odborné články
Klíčová slova anglicky usage – data mining – library – papers
Štítky ÚI
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Anna Novotná, Ph.D., učo 28283. Změněno: 3. 3. 2020 16:55.
Anotace
Článek obsahuje přehledovou studii na téma použití data miningu ve „fyzických“ knihovnách. Téma se vymezuje slovem fyzický vůči knihovnám digitálním, které mají své vlastní možnosti a omezení při použití vytěžování z dat. Z tohoto důvodu nejsou digitální knihovny v tomto článku zahrnuty. Studie byla provedena nad odbornými články z oblasti Knihovnictví a informační vědy a shrnuje poznatky do několika témat, rozvádějících použití data miningu v knihovnách v zahraničí. Většina studií, o nichž článek pojednává, pochází z akademických knihoven. Samostatná část, pokrývající vybraná periodika, je věnována pracím o data miningu v Čechách a na Slovensku. Časové období sběru a zpracování je ukončeno rokem 2015.
Anotace anglicky
Text deals with data mining used in libraries. It focuses on „physical“ libraries as they can use data mining in many processes but chooses its scope opposite to digital libraries where data mining has different variety in usage. This is why papers concerning digital libraries are excluded from this summarizing study. All the papers were selected based on concern with Library and Information Science and were divided into several groups. Most of the studies come from academic environment. Papers from czech and slovak environment are described separately. Time limitation for inclusion of the papers is up to year 2015.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 00:19