Detailed Information on Publication Record
2020
Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu
KOSTKOVÁ, MiroslavaBasic information
Original name
Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu
Name (in English)
Gastrotourism as a Part of Rural Tourism
Authors
KOSTKOVÁ, Miroslava (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
Brno, Venkovský cestovní ruch, p. 29-38, 10 pp. 1. vydání, 2020
Publisher
Masarykova univerzita
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Field of Study
50901 Other social sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
electronic version available online
RIV identification code
RIV/47813059:19520/20:A0000138
Organization unit
School of Business Administration in Karvina
ISBN
978-80-210-9593-9
Keywords in English
rural tourism; gastrotourism; gastronomy
Změněno: 28/6/2021 11:35, Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
V originále
Gastroturismus na venkově má významný vliv na růst příjmů domácího obyvatelstva, zvyšuje návštěvnost a průměrné výdaje hostů, zlepšuje obraz místa, vytváří pracovní příležitosti a zlepšuje podnikání. Získává si stále větší oblibu, motivem je gastronomie a kulinářství. Cílem je přiblížit návštěvníkům tradiční kuchyni dané oblasti. Gastronomie a její produkty, unikátní pokrmy a menu jsou považová-ny za součást nehmotného kulturního dědictví země, regionu a také jejich obyvatel, které je záhodno uchovávat a zpřístupňovat.
In English
Rural tourism has a significant impact on the growth of domestic incomes, increases attendance and average guest spending, improves the image of the place, creates jobs and improves business. It is gaining more and more popularity, the motive is gastronomy and cuisine. The aim is to introduce visitors to the traditional cuisine of the area. Gastronomy and its products, unique dishes and menus are considered part of the intangible cultural heritage of the country, the region and their inhabitants, which are worth preserving and making accessible.