2020
Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu
KOSTKOVÁ, MiroslavaZákladní údaje
Originální název
Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu
Název anglicky
Gastrotourism as a Part of Rural Tourism
Autoři
KOSTKOVÁ, Miroslava (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Brno, Venkovský cestovní ruch, od s. 29-38, 10 s. 1. vydání, 2020
Nakladatel
Masarykova univerzita
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
50901 Other social sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Kód RIV
RIV/47813059:19520/20:A0000138
Organizační jednotka
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN
978-80-210-9593-9
Klíčová slova anglicky
rural tourism; gastrotourism; gastronomy
Změněno: 28. 6. 2021 11:35, Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
V originále
Gastroturismus na venkově má významný vliv na růst příjmů domácího obyvatelstva, zvyšuje návštěvnost a průměrné výdaje hostů, zlepšuje obraz místa, vytváří pracovní příležitosti a zlepšuje podnikání. Získává si stále větší oblibu, motivem je gastronomie a kulinářství. Cílem je přiblížit návštěvníkům tradiční kuchyni dané oblasti. Gastronomie a její produkty, unikátní pokrmy a menu jsou považová-ny za součást nehmotného kulturního dědictví země, regionu a také jejich obyvatel, které je záhodno uchovávat a zpřístupňovat.
Anglicky
Rural tourism has a significant impact on the growth of domestic incomes, increases attendance and average guest spending, improves the image of the place, creates jobs and improves business. It is gaining more and more popularity, the motive is gastronomy and cuisine. The aim is to introduce visitors to the traditional cuisine of the area. Gastronomy and its products, unique dishes and menus are considered part of the intangible cultural heritage of the country, the region and their inhabitants, which are worth preserving and making accessible.