ADÁMEK, Pavel. Společenská odpovědnost organizací: Distanční studijní opora. Karviná: Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Společenská odpovědnost organizací: Distanční studijní opora
Autoři ADÁMEK, Pavel.
Vydání Karviná, 2018.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky Cause Related Marketing, Corporate Social Performance, dar, definice CSR, dimenze společenské odpovědnosti, dobrovolnictví, donátor, donátorství, ekonomický pilíř, environmentální pilíř, Ethical Investing, EUROSIF, Firemní filantropie, Fórum dárců, Green Investing, klasifikace standardů, mezinárodní iniciativy, mezinárodní standardy v oblasti CSR, multi-rozměrnost CSP, Národní akční plán CSR, neziskové organizace, ocenění a soutěže v oblasti CSR, ochrana zájmů spotřebitelů, organizace spojené s podporou CSR, příklady dobré praxe, případové studie, reporting, SEE fondy, shareholders, Sinful Investing, Social Responsible Investing, sociální pilíř, sponzoring, SRI fondy, stakeholders, Sustainability Perfomance Management, tří pilířový přístup, tří vrstvý model CSR, výkonnostní indexy CSR, zainteresované strany
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Robert Kempný, učo 19500. Změněno: 14. 1. 2021 00:40.
Anotace
Společenská odpovědnost organizací (CSR) se stává součástí prostředí, které je reprezentováno podnikatelskou i neziskovou sférou, tyto přístupy zohledňují odpovědné chování a hodnotí dopady svých aktivit na životní, sociální a ekonomické prostředí v dlouhodobém horizontu. Cílem studijní opory je poskytnout vymezení problematiky od pojetí společensky odpovědných přístupů spadajících do konceptu společenské odpovědnosti organizací (CSR) přes identifikování, charakteristiku a klasifikaci stávajících standardů, nástrojů a iniciativ aplikovatelných k hodnocení výkonnosti společensky odpovědných aktivit a poskytnout tímto studentům i všem ostatním zájemcům nový rozšířený pohled na význam a roli odpovědného chování. Studijní opora obsahuje detailní deskripci a klasifikaci standardů a poskytuje systematizované poznatky v komplexním pojetí a unifikaci teoretického aparátu vztahujícího se k problematice současného odpovědného chování s důrazem na hodnocení jeho výkonnosti. Obsahově je kladen důraz na současný přístup ke konceptu CSR a vymezení problematiky hodnocení výkonnosti CSR aktivit a vybraných nástrojů, přístupů, metod a iniciativ, které lze využít v rámci implementace konkrétních aktivit, což je podpořeno i příklady dobré praxe či uvedených případových studií.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 22:08