VYMĚTAL, Dominik, Roman ŠPERKA a Petr SUCHÁNEK. Projektování informačních systémů: Distanční studijní text. Karviná: Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě. 169 s. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Projektování informačních systémů: Distanční studijní text
Autoři VYMĚTAL, Dominik, Roman ŠPERKA a Petr SUCHÁNEK.
Vydání Karviná, 169 s. 2017.
Nakladatel Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky Informační systém; informační a komunikační technologie; projekt; modelování; hodnotový řetězec; simulace; řízení projektu.
Změnil Změnil: Ing. Robert Kempný, učo 19500. Změněno: 4. 2. 2021 19:41.
Anotace
Tato aktualizovaná studijní opora je především určena pro studenty studijního programu Manažerská informatika, kteří mají předmět Projektování informačních systémů ve studijním plánu jako jeden ze základních předmětů teoretického základu. Zabývá se představením základních pojmů z oblasti metodologie tvorby informačních systémů, modelování podnikových procesů a postupem realizace informačního systému podniku v podobě projektu. Po představení současného stavu používání informačních technologií jsou představeny základní metodologické principy tvorby informačních systémů, způsoby modelování podnikových procesů a přístupy k návrhu a analýze informačního systému podniku. Druhá část opory je věnována praktickým principům a postupům projektového řízení v oblasti informačních systémů podniku.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 08:46