DLUHOŠOVÁ, Radmila, Irena KORBELÁŘOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku. Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis. Opava: Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, roč. 13, č. 1, s. 149-172. ISSN 1803-411X. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{46960, author = {Dluhošová, Radmila and Korbelářová, Irena and Žáček, Rudolf}, article_location = {Opava}, article_number = {1}, keywords = {Hlučín region; diet; history; sociology; culinary history; cultural heritage}, language = {cze}, issn = {1803-411X}, journal = {Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis}, title = {Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku}, url = {http://kulturni-dejiny.slu.cz/data/uploads/067/upvysledky/acta-historica_13_tisk.pdf}, volume = {13}, year = {2020} }
TY - JOUR ID - 46960 AU - Dluhošová, Radmila - Korbelářová, Irena - Žáček, Rudolf PY - 2020 TI - Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku JF - Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis VL - 13 IS - 1 SP - 149-172 EP - 149-172 PB - Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě SN - 1803411X KW - Hlučín region KW - diet KW - history KW - sociology KW - culinary history KW - cultural heritage UR - http://kulturni-dejiny.slu.cz/data/uploads/067/upvysledky/acta-historica_13_tisk.pdf L2 - http://kulturni-dejiny.slu.cz/data/uploads/067/upvysledky/acta-historica_13_tisk.pdf N2 - Článek je věnován problematice kulinární historie, prezentuje metody a dílčí výsledky interdisciplinárního výzkumu historie stravování. Představuje problémy spojené s identifikací pokrmů a nápojů, které mohou být vnímány jako kulturní dědictví regionu na příkladu Hlučínska. ER -
DLUHOŠOVÁ, Radmila, Irena KORBELÁŘOVÁ a Rudolf ŽÁČEK. Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku. \textit{Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis}. Opava: Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, roč.~13, č.~1, s.~149-172. ISSN~1803-411X.
|