B
2020
Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ and Jitka SOBOTKOVÁ
Basic information
Original name
Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí
Name in Czech
Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí
Name (in English)
Taste memory. Recipes and cookbooks as specific sources for understanding the culinary culture and culinary heritage of the Czech lands
Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution),
Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Jitka SOBOTKOVÁ (203 Czech Republic)
Edition
1. vyd. Opava, 602 pp. 2020
Publisher
Slezská univerzita v Opavě
Other information
Type of outcome
Odborná kniha
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/47813059:19240/20:N0000016
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
Historie; kulinární kultura; kulinární dědictví; kuchařské knihy; české země; střední Evropa; monografie
Keywords in English
History; culinary culture; culinary heritage; cookbooks; Czech lands; Central Europe; monographs
Tags
International impact, Reviewed
Links
DG18P02OVV067, research and development project.
V originále
Kniha věnuje pozornost kuchařským knihám v kulturních dějinách českých zemí. Představuje je jako specifické prameny kulturního dědictví, které obsahují zásadní informace k vývoji stravování a kulinárního dědictví. Zahrnuje tištění i rukopisné kuchařské knihy z 13. až 20. století.
In English
The book pays attention to cookbooks in the cultural history of the Czech lands. It presents them as specific sources of cultural heritage, which contain essential information on the development of food and culinary heritage. It includes printing and manuscript cookbooks from the 13th to the 20th century.
Displayed: 27/12/2024 00:17