C 2020

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

KORBELÁŘOVÁ, Irena a Rudolf ŽÁČEK

Základní údaje

Originální název

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Název česky

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Název anglicky

Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics

Vydání

1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 55-78, 24 s. 2020

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

50404 Antropology, ethnology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Odkazy

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

ISBN

978-80-7510-428-1

Klíčová slova česky

Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie

Klíčová slova anglicky

Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 4. 3. 2021 10:38, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).

Anglicky

The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).