Informační systém SU
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Rudolf ŽÁČEK. Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika. In Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě. s. 55-78. ISBN 978-80-7510-428-1. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Název česky Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Název anglicky Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena a Rudolf ŽÁČEK.
Vydání 1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 55-78, 24 s. 2020.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50404 Antropology, ethnology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7510-428-1
Klíčová slova česky Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie
Klíčová slova anglicky Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 4. 3. 2021 10:38.
Anotace
Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).
Anotace anglicky
The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).
Zobrazeno: 28. 3. 2024 19:24