C
2020
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Rudolf ŽÁČEK
Základní údaje
Originální název
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Název česky
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Název anglicky
Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics
Vydání
1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 55-78, 24 s. 2020
Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
50404 Antropology, ethnology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie
Klíčová slova anglicky
Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
V originále
Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).
Anglicky
The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).
Zobrazeno: 27. 12. 2024 10:11