C 2020

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

KORBELÁŘOVÁ, Irena a Rudolf ŽÁČEK

Základní údaje

Originální název

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Název česky

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Název anglicky

Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena a Rudolf ŽÁČEK

Vydání

1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, od s. 55-78, 24 s. 2020

Nakladatel

Slezská univerzita v Opavě

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

50404 Antropology, ethnology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Odkazy

URL

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

ISBN

978-80-7510-428-1

Klíčová slova česky

Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie

Klíčová slova anglicky

Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 4. 3. 2021 10:38, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

ORIG EN

V originále

Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).

Anglicky

The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).
Zobrazeno: 27. 12. 2024 10:11