C
2020
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
KORBELÁŘOVÁ, Irena and Rudolf ŽÁČEK
Basic information
Original name
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Name in Czech
Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Name (in English)
Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics
Edition
1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, p. 55-78, 24 pp. 2020
Publisher
Slezská univerzita v Opavě
Other information
Type of outcome
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Field of Study
50404 Antropology, ethnology
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie
Keywords in English
Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph
Tags
International impact, Reviewed
Links
DG18P02OVV067, research and development project.
V originále
Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).
In English
The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).
Displayed: 22/11/2024 20:23