C 2020

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

KORBELÁŘOVÁ, Irena and Rudolf ŽÁČEK

Basic information

Original name

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Name in Czech

Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika

Name (in English)

Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena and Rudolf ŽÁČEK

Edition

1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, p. 55-78, 24 pp. 2020

Publisher

Slezská univerzita v Opavě

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Field of Study

50404 Antropology, ethnology

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

References:

URL

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

ISBN

978-80-7510-428-1

Keywords (in Czech)

Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie

Keywords in English

Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph

Tags

International impact, Reviewed

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 4/3/2021 10:38, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

ORIG EN

V originále

Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).

In English

The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).
Displayed: 22/11/2024 20:23