2020
Slezské kulinární reminicence
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Jana STUCHLÍKOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁZákladní údaje
Originální název
Slezské kulinární reminicence
Název česky
Slezské kulinární reminiscence
Název anglicky
Silesian culinary reminiscences
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
2020
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
60100 6.1 History and Archaeology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/20:N0000023
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
historie; kulinární dědictví; Slezsko
Klíčová slova anglicky
history; culinary heritage; Silesia
Příznaky
Mezinárodní význam
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 1. 3. 2021 23:03, PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
V originále
Workshop se věnoval prezentaci vybraných prvků kulinárnícho dědictví Slezska na příkladu regionů Těšínsko, Opavsko, Horní Slezsko, Dolní Slezsko. Zabýval se historickými aspekty, uplatněním v gastronomii a turismu.
Anglicky
The workshop was devoted to the presentation of selected elements of the culinary heritage of Silesia on the example of Těšín, Opava, Upper Silesia and Lower Silesia regions. It dealt with historical aspects and application in gastronomy and tourism.