W 2020

Slezské kulinární reminicence

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Jana STUCHLÍKOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ

Základní údaje

Originální název

Slezské kulinární reminicence

Název česky

Slezské kulinární reminiscence

Název anglicky

Silesian culinary reminiscences

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

2020

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

60100 6.1 History and Archaeology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/20:N0000023

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

historie; kulinární dědictví; Slezsko

Klíčová slova anglicky

history; culinary heritage; Silesia

Příznaky

Mezinárodní význam

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 1. 3. 2021 23:03, PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.

Anotace

V originále

Workshop se věnoval prezentaci vybraných prvků kulinárnícho dědictví Slezska na příkladu regionů Těšínsko, Opavsko, Horní Slezsko, Dolní Slezsko. Zabýval se historickými aspekty, uplatněním v gastronomii a turismu.

Anglicky

The workshop was devoted to the presentation of selected elements of the culinary heritage of Silesia on the example of Těšín, Opava, Upper Silesia and Lower Silesia regions. It dealt with historical aspects and application in gastronomy and tourism.