W 2020

Slezské kulinární reminicence

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Jana STUCHLÍKOVÁ and Radmila DLUHOŠOVÁ

Basic information

Original name

Slezské kulinární reminicence

Name in Czech

Slezské kulinární reminiscence

Name (in English)

Silesian culinary reminiscences

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)

Edition

2020

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

60100 6.1 History and Archaeology

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/47813059:19240/20:N0000023

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

historie; kulinární dědictví; Slezsko

Keywords in English

history; culinary heritage; Silesia

Tags

International impact

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 1/3/2021 23:03, PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.

Abstract

V originále

Workshop se věnoval prezentaci vybraných prvků kulinárnícho dědictví Slezska na příkladu regionů Těšínsko, Opavsko, Horní Slezsko, Dolní Slezsko. Zabýval se historickými aspekty, uplatněním v gastronomii a turismu.

In English

The workshop was devoted to the presentation of selected elements of the culinary heritage of Silesia on the example of Těšín, Opava, Upper Silesia and Lower Silesia regions. It dealt with historical aspects and application in gastronomy and tourism.