BLECHOVÁ, Beata. Účetnictví II: Distanční studijní text. Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Účetnictví II: Distanční studijní text
Autoři BLECHOVÁ, Beata.
Vydání 2018.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Klíčová slova česky Daň; přímé daně; nepřímé daně; poplatky; dotace; kurzové rozdíly; ča-sové rozlišení; náklady; výnosy; dohadné položky; leasing; základní kapitál; emisní ážio; kapitálové fondy; fondy ze zisku; rezervy; dlouho-dobé závazky; účetní uzávěrka; účetní závěrka; účetní výkazy; audit; výroční zpráva; konsolidovaná účetní závěrka; mezinárodní harmoniza-ce účetnictví; mezinárodní účetní standardy; direktivy EU; Obecně uznávané principy účetnictví
Změnil Změnila: Ing. Beata Blechová, Ph.D., učo 48731. Změněno: 18. 5. 2021 13:22.
Anotace

Inovovaná distanční opora Účetnictví II se věnuje problematice účtování daní a to jak přímých, tak nepřímých, poplatků, dotací a kur-zových rozdílů, dále časového rozlišení, leasingu, kapitálových účtů a dlouhodobých závazků.

Jsou zde vymezeny základní uzávěrkové operace, povinnosti k rozva-hovému dni, výpočet a zúčtování daně z příjmů. Následně je řešena problematika účetní závěrky a její druhy a podstata obsah a cíle konso-lidace. V neposlední řadě je v této inovované studijní distanční opoře vysvětlena podstata auditu, auditorských činností, zprávy a výroky au-ditora a výroční zprávy, ale i význam a podstata mezinárodní harmoni-zace účetnictví a formy mezinárodní harmonizace účetnictví.

VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 10:13