C 2021

Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy

ŽÁČEK, Rudolf

Základní údaje

Originální název

Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy

Název česky

Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy

Název anglicky

The Culinary Heritage of Austrian/Czech Silesia in the Czech Historiography. The Present State and Perspectivestage

Autoři

ŽÁČEK, Rudolf (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, od s. 27-41, 15 s. 2021

Nakladatel

Universytet Opolski

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Polsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Kód RIV

RIV/47813059:19240/21:A0000803

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

ISBN

978-83-7395-915-6

Klíčová slova česky

Rakouské Slezsko; České Slezsko; culinary culture; gastronomy; historiography

Klíčová slova anglicky

Austrian Silesia; Czech Silesia; culinary culture; gastronomy; historiography

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 22. 3. 2022 09:45, Ing. Petra Skoumalová

Anotace

V originále

Text představuje dosavadní výsledky výzkumu kulinární kultury Rakouského/Českého Slezska v 19. a 20. století, shrnuje aktuální výzkum tématu a jeho odborné publikace.

Anglicky

The text presents the current results of the research of the culinary culture of Austrian/CzechSilesia in the 19th and 20th centuries, summarizes the current research of the topic and its publications.