C 2021

Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy

ŽÁČEK, Rudolf

Basic information

Original name

Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy

Name in Czech

Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy

Name (in English)

The Culinary Heritage of Austrian/Czech Silesia in the Czech Historiography. The Present State and Perspectivestage

Authors

ŽÁČEK, Rudolf (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, p. 27-41, 15 pp. 2021

Publisher

Universytet Opolski

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Poland

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

RIV identification code

RIV/47813059:19240/21:A0000803

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

ISBN

978-83-7395-915-6

Keywords (in Czech)

Rakouské Slezsko; České Slezsko; culinary culture; gastronomy; historiography

Keywords in English

Austrian Silesia; Czech Silesia; culinary culture; gastronomy; historiography

Tags

International impact, Reviewed

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 22/3/2022 09:45, Ing. Petra Skoumalová

Abstract

V originále

Text představuje dosavadní výsledky výzkumu kulinární kultury Rakouského/Českého Slezska v 19. a 20. století, shrnuje aktuální výzkum tématu a jeho odborné publikace.

In English

The text presents the current results of the research of the culinary culture of Austrian/CzechSilesia in the 19th and 20th centuries, summarizes the current research of the topic and its publications.