2021
Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy
ŽÁČEK, RudolfZákladní údaje
Originální název
Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy
Název česky
Kulinární dědictví Rakouského/Českého Slezska v české historiografii. Stav a perspektivy
Název anglicky
The Culinary Heritage of Austrian/Czech Silesia in the Czech Historiography. The Present State and Perspectivestage
Autoři
ŽÁČEK, Rudolf (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, od s. 27-41, 15 s. 2021
Nakladatel
Universytet Opolski
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Polsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/47813059:19240/21:A0000803
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN
978-83-7395-915-6
Klíčová slova česky
Rakouské Slezsko; České Slezsko; culinary culture; gastronomy; historiography
Klíčová slova anglicky
Austrian Silesia; Czech Silesia; culinary culture; gastronomy; historiography
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 22. 3. 2022 09:45, Ing. Petra Skoumalová
V originále
Text představuje dosavadní výsledky výzkumu kulinární kultury Rakouského/Českého Slezska v 19. a 20. století, shrnuje aktuální výzkum tématu a jeho odborné publikace.
Anglicky
The text presents the current results of the research of the culinary culture of Austrian/CzechSilesia in the 19th and 20th centuries, summarizes the current research of the topic and its publications.