W 2021

Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století

KORBELÁŘOVÁ, Irena and Jana STUCHLÍKOVÁ

Basic information

Original name

Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století

Name in Czech

Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století

Name (in English)

Czech cuisine: national, traditional or typical? Between the bourgeois and folk traditions of the 19th and the first half of the 20th century

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)

Edition

2021

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Organization of a workshop

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

is not subject to a state or trade secret

RIV identification code

RIV/47813059:19240/21:A0000804

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

Historie; kulinární kultura; gastronomie; experimentální workshop

Keywords in English

History; culinary cultur; gartonomy; experimental workshop

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Changed: 27/12/2021 23:20, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

V originále

Prezentace tradičního pojetí přípravy a podávání typických pokrmů českých zemí a možnosti moderní aplikace, vycházející ze závěrů aktuálních výsledků interdisciplinárního experimentálního výzkumu.

In English

Presentation of the traditional concept of preparation and serving typical dishes of the Czech lands and options modern applications, based on the conclusions of current results of interdisciplinary experimental research.