KORBELÁŘOVÁ, Irena a Jana STUCHLÍKOVÁ. Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století
Název česky Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století
Název anglicky Czech cuisine: national, traditional or typical? Between the bourgeois and folk traditions of the 19th and the first half of the 20th century
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) a Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/21:A0000804
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky Historie; kulinární kultura; gastronomie; experimentální workshop
Klíčová slova anglicky History; culinary cultur; gartonomy; experimental workshop
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 27. 12. 2021 23:20.
Anotace
Prezentace tradičního pojetí přípravy a podávání typických pokrmů českých zemí a možnosti moderní aplikace, vycházející ze závěrů aktuálních výsledků interdisciplinárního experimentálního výzkumu.
Anotace anglicky
Presentation of the traditional concept of preparation and serving typical dishes of the Czech lands and options modern applications, based on the conclusions of current results of interdisciplinary experimental research.
VytisknoutZobrazeno: 2. 5. 2024 01:38