Detailed Information on Publication Record
2021
Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Jan HÁN, Jan KAŠPAR, Anna KUBÁTOVÁ et. al.Basic information
Original name
Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Name in Czech
Rybí kuchyně českých zemí. Kulturně-historické tradice a současné aspekty
Name (in English)
Fish cuisine of the Czech lands. Cultural-historical traditions and current aspects
Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution), Jan HÁN (203 Czech Republic), Jan KAŠPAR (203 Czech Republic), Anna KUBÁTOVÁ (203 Czech Republic), Eduard LEVÝ (203 Czech Republic) and Jiří ZELENÝ (203 Czech Republic)
Edition
1. vyd. Praha, 258 pp. 2021
Publisher
powerprint Praha
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Odborná kniha
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/47813059:19240/21:A0000805
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN
978-80-7510-472-4
Keywords (in Czech)
Historie; kulinární kultura; rybí kuchyně; cestovní ruch; gastronomie; české země; střední Evropa; monografie
Keywords in English
History; culinary culture; culinary heritage; fish cuisine; tourism; gastronomy; Czech Lands; central Europe; monography
Tags
International impact, Reviewed
Links
DG18P02OVV057, research and development project.
Změněno: 27/5/2024 09:06, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Kniha charakterizuje roli ryb a vodních živočich ve stravování obyvatel českých zemích od středověku do současnosti, představuje hlavní rysy rybí kuchyně ve světle historických pramenů, zvláště kuchařských knih, popisuje a hodnotí nabídku ryb a rybích pokrmů v gastronomii a na akcích z oblasti turismu.
In English
The book characterizes the role of fish and aquatic animals in the diet of the Czech lands from the Middle Ages to the present day, presents the main features of fish cuisine in the light of historical sources, especially cookbooks, describes and evaluates the offer of fish and fish dishes in gastronomy and tourism events.