BLECHOVÁ, Beata. Mezinárodní účetnictví: Distanční studijní text. Karviná: Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mezinárodní účetnictví: Distanční studijní text
Autoři BLECHOVÁ, Beata.
Vydání Karviná, 2018.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Klíčová slova česky Koncepční východiska harmonizace; příčiny odlišnosti národních úprav účetnictví a výkaznictví; faktory ovlivňující tvorbu systému regulace účetnictví; národní a nadnárodní platnost standardů; klasifikace účetního výkaznictví; účetnictví v makroekonomickém prostředí; harmonizacea standardizace účetnictví; US GAAP
Změnil Změnil: Ing. Robert Kempný, učo 19500. Změněno: 21. 2. 2022 13:57.
Anotace
Aktualizovaná distanční studijní opora Mezinárodní účetnictví je určena studentům bakalářského kombinovaného studia Slezské univerzitě, Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné. V rámci studia aktualizované studijní opory se studenti postupně seznámí s koncepčními východisky procesu harmonizace účetnictví, s problematikou strukturalizace systémů regulace účetnictví a obecně s vývojem procesu harmonizace účetnictví. Následně je tato oblast harmonizace řešena z hlediska specifik, odlišností nebo naopak společných prvků a to jak v rámci Evropské unie, USA tak v rámci celosvětové harmonizace Mezinárodními účetními standardy. V další části studijní opory budou studenti seznámeni s Koncepčními rámci IFRS a US GAAP, které tvoří teoretický základ pro konkrétní účetní standardy a zásady, se strukturou jednotlivých účetních výkazů jako je výsledovka a rozvaha a s charakteristikou dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku vykazovaného podle požadavků IFRS a US GAAP.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 14:23