VÁCLAVÍNKOVÁ, Klára. Vliv pandemie COVID 19 na trendy v kulinářském cestovním ruchu. (The effect of COVID 19 pandemia on trends of coulinary tourism.). Online. Karviná: Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě, 2021, p. 221-229, 251 pp. ISBN 978-80-7510-462-5.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Vliv pandemie COVID 19 na trendy v kulinářském cestovním ruchu.
Name in Czech Vliv pandemie COVID 19 na trendy v kulinářském cestovním ruchu.
Name (in English) The effect of COVID 19 pandemia on trends of coulinary tourism.
Authors VÁCLAVÍNKOVÁ, Klára.
Edition Karviná, p. 221-229, 251 pp. 2021.
Publisher Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form electronic version available online
WWW URL
Organization unit School of Business Administration in Karvina
ISBN 978-80-7510-462-5
Keywords (in Czech) cestovní ruch, gastronomie, pandemie, COVID
Keywords in English tourism, gastronomy, pandemics, COVID
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Mgr. Klára Václavínková, učo 11184. Changed: 2/3/2022 11:21.
Abstract
Kulinářský cestovní ruch patří mezi významné formy cestovního ruchu. Celosvětová pandemie COVID snížila ve všech částech světa domácí i příjezdový cestovní ruch. Cílem článku je pospat vliv epidemie na gastronomické zařízení v době omezení a uvést některé nově vzniklé trendy, jež vznikly v reakci na tuto novou situaci. U všech statistických ukazatelů došlo k výraznému poklesu. Objevují se nové trendy v kulinářském cestovním ruchu, jsou to „take away“, internetové objednávky, užívání online aplikací, důraz na hygienu při transportu a balení pokrmů.
Abstract (in English)
Culinary tourism is one of the important forms of tourism. The global COVID pandemic has reduced domestic and inbound tourism in all parts of the world. The aim of the article is to describe the impact of the epidemic on gastronomic facilities in times of limitation and to list some of the emerging trends that have emerged in response to this new situation. There was a significant decline in all statistical indicators. New trends in culinary tourism are emerging, such as "take away", online orders, use of online applications, emphasis on hygiene in transport and food packaging.
PrintDisplayed: 20/7/2024 16:27