A 2021

Gastronomické poklady českých zemí

HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ

Základní údaje

Originální název

Gastronomické poklady českých zemí

Název česky

Gastronomické poklady českých zemí

Název anglicky

Gastronomic treasures of the Czech lands

Autoři

HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ

Vydání

1. vyd. Praha; Opava, 2021

Nakladatel

Vysoká škola hotelová; Slezská univerzita

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Audiovizuální tvorba

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

gastronomie; tradiční pokrmy; české země; audiovizuální tvorba

Klíčová slova anglicky

gastronomy; traditional dishes; Czech lands; audiovisual production

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 22. 3. 2022 09:46, Ing. Petra Skoumalová

Anotace

V originále

Soubor videí představuje tradiční pokrmy a nápoje vybraných regionů českých zemí, které lze charakterizovat jako kulinární dědictví (Chodsko, Plzensko, Šumava, jižní Ćechy, Slovácko, Slezsko, tradiční pivo).

Anglicky

The set of videos presents traditional dishes and drinks of selected regions of the Czech lands, which can be characterized as culinary heritage (Chodsko, Plzeňsko, Šumava, South Bohemia, Slovácko, Silesia, traditional beer).