2021
Gastronomické poklady českých zemí
HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁZákladní údaje
Originální název
Gastronomické poklady českých zemí
Název česky
Gastronomické poklady českých zemí
Název anglicky
Gastronomic treasures of the Czech lands
Autoři
HÁN, Jan, Zbyněk VINŠ, Irena KORBELÁŘOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ
Vydání
1. vyd. Praha; Opava, 2021
Nakladatel
Vysoká škola hotelová; Slezská univerzita
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Audiovizuální tvorba
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
gastronomie; tradiční pokrmy; české země; audiovizuální tvorba
Klíčová slova anglicky
gastronomy; traditional dishes; Czech lands; audiovisual production
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 22. 3. 2022 09:46, Ing. Petra Skoumalová
V originále
Soubor videí představuje tradiční pokrmy a nápoje vybraných regionů českých zemí, které lze charakterizovat jako kulinární dědictví (Chodsko, Plzensko, Šumava, jižní Ćechy, Slovácko, Slezsko, tradiční pivo).
Anglicky
The set of videos presents traditional dishes and drinks of selected regions of the Czech lands, which can be characterized as culinary heritage (Chodsko, Plzeňsko, Šumava, South Bohemia, Slovácko, Silesia, traditional beer).