SVOBODOVÁ, Dagmar. Vizualizace v kariérovém koučování jako technologická výzva aktivní politiky zaměstnanosti. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus. s. 263-270. ISBN 978-80-7435-833-3. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vizualizace v kariérovém koučování jako technologická výzva aktivní politiky zaměstnanosti
Název česky Vizualizace v kariérovém koučování jako technologická výzva aktivní politiky zaměstnanosti
Název anglicky Vizualization in career coaching as a technological challenge of active employment policy
Autoři SVOBODOVÁ, Dagmar.
Vydání 1. vyd. Hradec Králové, od s. 263-270, 8 s. 2021.
Nakladatel Gaudeamus
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
ISBN 978-80-7435-833-3
Klíčová slova česky Aktivní. Digitální. Koučování. Vizualizace. Zaměstnanost.
Klíčová slova anglicky Active. Coaching. Digital. Employment. Visualization.
Změnil Změnila: Mgr. Dagmar Svobodová, Ph.D., učo 48714. Změněno: 19. 7. 2022 08:09.
Anotace
Cílem článku je zjistit, jaký vliv a dopady měla vizualizace v podobě nástěnek vizí na kariérové koučování vybraných vysokoškoláků jako klientů aktivní politiky zaměstnanosti. Respondenty jsou kombinovaní studenti Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Úvod jako první kapitola tvoří teoretické východisko, kterým je koncept vizualizace v pojetí hardware Jamboard kombinovaný s konceptem nástěnky vizí podle Knoblaucha. Druhá kapitola vychází z kariérového koučování jako nástroje aktivní politiky zaměstnanosti a objasňuje koučování jako pomáhající přístup. Třetí kapitola představuje koncept vizualizace jako technologickou výzvu pro digitalizaci. Čtvrtá kapitola je úvodem do kazuistického výzkumu, popisuje jeho metodiku a srovnává využití nástěnek vizí jako vizualizačních pomůcek podle pohlaví vybraných vysokoškoláků. Závěr jako pátá kapitola doporučuje, jak rozvíjet digitální kompetence s ohledem na informační společnost a digitální věk.
Anotace anglicky
The aim of the article is to find what influence and impacts the visualization in the form of vision boards had on the career coaching of selected university students as clients of active employment policy. The respondents are combined students of the Silesian University in Opava, School of Administration in Karviná. The introduction as the first chapter forms the theoretical basis, which is the concept of visualization to the hardware Jamboard combined with the concept of the vision board in the concept by Knoblauch. The second chapter is based on career coaching as a tool of active employment policy and clarifies coaching as a helping approach. The third chapter presents the concept of visualization as a technological challenge to digitization. The fourth chapter is an introduction to case research, is describes methodology and compares the use of vision boards as visualization aids according to the gender of selected university students. The conclusion as the fifth chapter recommends how to develop digital competences with regard to the information society and the digital age.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 22:56