KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ, Karla VYMĚTALOVÁ, Rudolf ŽÁČEK a Jitka SOBOTKOVÁ. Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie. 1. vyání. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2022. 386 s. ne. ISBN 978-80-7510-532-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie
Název česky Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie
Název anglicky Culinary Heritage of Bohemia, Moravia and Silesia. Thematic selective Encyclopedia
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí), Petr KOZÁK (203 Česká republika, domácí), Naděžda MORÁVKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Karla VYMĚTALOVÁ (203 Česká republika, domácí), Rudolf ŽÁČEK (203 Česká republika, domácí) a Jitka SOBOTKOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 1. vyání. Opava, 386 s. ne, 2022.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW domovská stránka výsledku
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7510-532-5
Klíčová slova česky Historie; kulinární dědictví; stravování, pokrm; nápoj; české země; etnografické oblasti; kulturně-historické oblasti; monografie
Klíčová slova anglicky History; culinary heritage; catering; food; drink; Czech lands; ethnographic regions; cultural-historical areas; monographs
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 4. 1. 2023 14:07.
Anotace
Publikace představuje pokrmy, nápoje a další prvky stravování obyvatel všech sociálních vrstev, které byly identifikovány a verifikovány jako nosné hodnoty kulturního dědictví českých zemí 19. a 20. století. Obsahuje více než pět set hesel a přes tři sta fotografií, přehled základní literatury a informačních zdrojů.
Anotace anglicky
The publication presents dishes, drinks and other elements of diet of inhabitants of all social classes that have been identified and verified as the main values of the cultural heritage of the Czech Lands of the 19th and 20th centuries. It contains more than five hundred entries and three hundred photos as well as bibliography and information sources used.
VytisknoutZobrazeno: 27. 3. 2023 22:38