N 2022

Mapa Kulinární kultury českých zemí

HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ et. al.

Základní údaje

Originální název

Mapa Kulinární kultury českých zemí

Název česky

Mapa Kulinární kultury českých zemí

Název anglicky

Map of the Culinary Culture of the Czech lands

Autoři

HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ

Vydání

2022

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy

Obor

60100 6.1 History and Archaeology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

kulinární dědictví; stravování; gastronomie; specialiizovaná mapa; české země

Klíčová slova anglicky

culinary heritage; diet; gastronomy;specialized map; Czech Lands

Technické parametry

Specializovaná mapa s odborným obsahem o dvou částech zpracovaná prostřednictvím geografického informačního systému ArcGIS s vyšší úrovní interaktivity, která svým uživatelům umožňuje kriteriální variabilitu při vyhledávaní a prezentaci požadovaných dat/informačních prvků dle specifických požadavků.

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 4. 4. 2023 09:44, Ing. Petra Skoumalová

Anotace

ORIG EN

V originále

Specializovaná mapa o dvou částech, Mapa tradičních pokrmů; Mapa gastronomických událostí, představuje výběr pokrmů a nápojů tvořících kulinární dědictví českých zemí; zpřístupňuje je formou krátkých textů a ilustrací implementovaných do mapových podkladů zobrazujících současné uspořádání ČR, etnografické a kulturně-historické oblasti, zemědělské poměry ad. výsledky aplikovaného výzkumu projektu NAKI II.

Anglicky

Specialized map consisting of two parts, i.e. Map of traditional dishes and Map of gastronomy events, presents a selection of dishes and drinks that make up the culinary heritage of the Czech Lands; it makes them available in the form of short texts with illustrations implemented into the map bases showing the current layout of the Czech Republic, ethnographic and cultural-historical areas, agricultural conditions, etc. Results of applied research of the NAKI II project.
Zobrazeno: 20. 10. 2024 23:22