HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ. Mapa Kulinární kultury českých zemí. 2022. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
|
Základní údaje | |
---|---|
Originální název | Mapa Kulinární kultury českých zemí |
Název česky | Mapa Kulinární kultury českých zemí |
Název anglicky | Map of the Culinary Culture of the Czech lands |
Autoři | HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ a Karolina MACHÁČKOVÁ. |
Vydání | 2022. |
Další údaje | |
---|---|
Originální jazyk | čeština |
Typ výsledku | Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy |
Obor | 60100 6.1 History and Archaeology |
Stát vydavatele | Česká republika |
Utajení | není předmětem státního či obchodního tajemství |
WWW | specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS |
Organizační jednotka | Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě |
Klíčová slova česky | kulinární dědictví; stravování; gastronomie; specialiizovaná mapa; české země |
Klíčová slova anglicky | culinary heritage; diet; gastronomy;specialized map; Czech Lands |
Technické parametry | Specializovaná mapa s odborným obsahem o dvou částech zpracovaná prostřednictvím geografického informačního systému ArcGIS s vyšší úrovní interaktivity, která svým uživatelům umožňuje kriteriální variabilitu při vyhledávaní a prezentaci požadovaných dat/informačních prvků dle specifických požadavků. |
Příznaky | Mezinárodní význam, Recenzováno |
Návaznosti | DG18P02OVV067, projekt VaV. |
Změnil | Změnila: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Změněno: 4. 4. 2023 09:44. |
Anotace |
---|
Specializovaná mapa o dvou částech, Mapa tradičních pokrmů; Mapa gastronomických událostí, představuje výběr pokrmů a nápojů tvořících kulinární dědictví českých zemí; zpřístupňuje je formou krátkých textů a ilustrací implementovaných do mapových podkladů zobrazujících současné uspořádání ČR, etnografické a kulturně-historické oblasti, zemědělské poměry ad. výsledky aplikovaného výzkumu projektu NAKI II. |
Anotace anglicky |
---|
Specialized map consisting of two parts, i.e. Map of traditional dishes and Map of gastronomy events, presents a selection of dishes and drinks that make up the culinary heritage of the Czech Lands; it makes them available in the form of short texts with illustrations implemented into the map bases showing the current layout of the Czech Republic, ethnographic and cultural-historical areas, agricultural conditions, etc. Results of applied research of the NAKI II project. |
VytisknoutZobrazeno: 28. 9. 2024 04:18