HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ. Mapa Kulinární kultury českých zemí (Map of the Culinary Culture of the Czech lands). 2022. |
Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
|
Basic information | |
---|---|
Original name | Mapa Kulinární kultury českých zemí |
Name in Czech | Mapa Kulinární kultury českých zemí |
Name (in English) | Map of the Culinary Culture of the Czech lands |
Authors | HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ. |
Edition | 2022. |
Other information | |
---|---|
Original language | Czech |
Type of outcome | Cert., accred., approved methodology, spec. maps, medical, hist. methods |
Field of Study | 60100 6.1 History and Archaeology |
Country of publisher | Czech Republic |
Confidentiality degree | is not subject to a state or trade secret |
WWW | specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS |
Organization unit | Faculty of Philosophy and Science in Opava |
Keywords (in Czech) | kulinární dědictví; stravování; gastronomie; specialiizovaná mapa; české země |
Keywords in English | culinary heritage; diet; gastronomy;specialized map; Czech Lands |
Technical parameters | Specializovaná mapa s odborným obsahem o dvou částech zpracovaná prostřednictvím geografického informačního systému ArcGIS s vyšší úrovní interaktivity, která svým uživatelům umožňuje kriteriální variabilitu při vyhledávaní a prezentaci požadovaných dat/informačních prvků dle specifických požadavků. |
Tags | International impact, Reviewed |
Links | DG18P02OVV067, research and development project. |
Changed by | Changed by: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Changed: 4/4/2023 09:44. |
Abstract |
---|
Specializovaná mapa o dvou částech, Mapa tradičních pokrmů; Mapa gastronomických událostí, představuje výběr pokrmů a nápojů tvořících kulinární dědictví českých zemí; zpřístupňuje je formou krátkých textů a ilustrací implementovaných do mapových podkladů zobrazujících současné uspořádání ČR, etnografické a kulturně-historické oblasti, zemědělské poměry ad. výsledky aplikovaného výzkumu projektu NAKI II. |
Abstract (in English) |
---|
Specialized map consisting of two parts, i.e. Map of traditional dishes and Map of gastronomy events, presents a selection of dishes and drinks that make up the culinary heritage of the Czech Lands; it makes them available in the form of short texts with illustrations implemented into the map bases showing the current layout of the Czech Republic, ethnographic and cultural-historical areas, agricultural conditions, etc. Results of applied research of the NAKI II project. |