2023
Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Martina BARTOŇOVÁZákladní údaje
Originální název
Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
Název česky
Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
Název anglicky
Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika) a Martina BARTOŇOVÁ (203 Česká republika)
Vydání
2023
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
60100 6.1 History and Archaeology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/23:A0001273
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
historie; kulinární dědictví; ryby
Klíčová slova anglicky
history; culinary heritage; fish
Změněno: 20. 1. 2024 17:50, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval aktuální výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných rybích pokrmů napříč historickýcmi epochami; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastronomie.
Anglicky
The workshop intended for professional and general public and students presented the current results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of selected fish dishes across historical periods; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.