W 2023

Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Martina BARTOŇOVÁ

Základní údaje

Originální název

Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření

Název česky

Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření

Název anglicky

Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika) a Martina BARTOŇOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

2023

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

60100 6.1 History and Archaeology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/23:A0001273

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

historie; kulinární dědictví; ryby

Klíčová slova anglicky

history; culinary heritage; fish
Změněno: 20. 1. 2024 17:50, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

ORIG EN

V originále

Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval aktuální výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných rybích pokrmů napříč historickýcmi epochami; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastronomie.

Anglicky

The workshop intended for professional and general public and students presented the current results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of selected fish dishes across historical periods; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.
Zobrazeno: 1. 11. 2024 10:27