Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ a Martina BARTOŇOVÁ. Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření. 2023. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
|
Základní údaje | |
---|---|
Originální název | Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření |
Název česky | Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření |
Název anglicky | Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking |
Autoři | KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika) a Martina BARTOŇOVÁ (203 Česká republika). |
Vydání | 2023. |
Další údaje | |
---|---|
Originální jazyk | čeština |
Typ výsledku | Uspořádání workshopu |
Obor | 60100 6.1 History and Archaeology |
Stát vydavatele | Česká republika |
Utajení | není předmětem státního či obchodního tajemství |
Kód RIV | RIV/47813059:19240/23:A0001273 |
Organizační jednotka | Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě |
Klíčová slova česky | historie; kulinární dědictví; ryby |
Klíčová slova anglicky | history; culinary heritage; fish |
Změnil | Změnila: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Změněno: 20. 1. 2024 17:50. |
Anotace |
---|
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval aktuální výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných rybích pokrmů napříč historickýcmi epochami; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastronomie. |
Anotace anglicky |
---|
The workshop intended for professional and general public and students presented the current results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of selected fish dishes across historical periods; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy. |
VytisknoutZobrazeno: 5. 10. 2024 06:02