W 2023

Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ and Martina BARTOŇOVÁ

Basic information

Original name

Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření

Name in Czech

Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření

Name (in English)

Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic) and Martina BARTOŇOVÁ (203 Czech Republic)

Edition

2023

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

60100 6.1 History and Archaeology

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/47813059:19240/23:A0001273

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

historie; kulinární dědictví; ryby

Keywords in English

history; culinary heritage; fish
Změněno: 20/1/2024 17:50, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

V originále

Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval aktuální výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných rybích pokrmů napříč historickýcmi epochami; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastronomie.

In English

The workshop intended for professional and general public and students presented the current results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of selected fish dishes across historical periods; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.