2023
Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁZákladní údaje
Originální název
Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Název česky
Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Název anglicky
Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
2023
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
60100 6.1 History and Archaeology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/23:A0001274
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
historie; kulinární dědictví; venkovská kuchyně, měšťanská kuchyně
Klíčová slova anglicky
history; culinary heritage; rural cuisine; burgher cuisine
Změněno: 20. 1. 2024 17:43, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných pokrmů z drůbeže a divokých ptáků konzumovaných napříč sociálními vrstvami v novověku; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastrnomie.
Anglicky
Designed for the professional and general public and students, the workshop presented the results of scientific interdisciplinary research into culinary culture using the example of selected poultry and wild bird dishes consumed across social classes in the modern period; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.