W 2023

Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční

KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁ

Základní údaje

Originální název

Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční

Název česky

Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční

Název anglicky

Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

2023

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

60100 6.1 History and Archaeology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/23:A0001274

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

historie; kulinární dědictví; venkovská kuchyně, měšťanská kuchyně

Klíčová slova anglicky

history; culinary heritage; rural cuisine; burgher cuisine
Změněno: 20. 1. 2024 17:43, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných pokrmů z drůbeže a divokých ptáků konzumovaných napříč sociálními vrstvami v novověku; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastrnomie.

Anglicky

Designed for the professional and general public and students, the workshop presented the results of scientific interdisciplinary research into culinary culture using the example of selected poultry and wild bird dishes consumed across social classes in the modern period; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.