W 2023

Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční

KORBELÁŘOVÁ, Irena and Radmila DLUHOŠOVÁ

Basic information

Original name

Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční

Name in Czech

Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční

Name (in English)

Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)

Edition

2023

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

60100 6.1 History and Archaeology

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/47813059:19240/23:A0001274

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

historie; kulinární dědictví; venkovská kuchyně, měšťanská kuchyně

Keywords in English

history; culinary heritage; rural cuisine; burgher cuisine
Změněno: 20/1/2024 17:43, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

V originále

Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných pokrmů z drůbeže a divokých ptáků konzumovaných napříč sociálními vrstvami v novověku; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastrnomie.

In English

Designed for the professional and general public and students, the workshop presented the results of scientific interdisciplinary research into culinary culture using the example of selected poultry and wild bird dishes consumed across social classes in the modern period; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.