Detailed Information on Publication Record
2023
Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
KORBELÁŘOVÁ, Irena and Radmila DLUHOŠOVÁBasic information
Original name
Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Name in Czech
Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Name (in English)
Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional
Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)
Edition
2023
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Uspořádání workshopu
Field of Study
60100 6.1 History and Archaeology
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/47813059:19240/23:A0001274
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
historie; kulinární dědictví; venkovská kuchyně, měšťanská kuchyně
Keywords in English
history; culinary heritage; rural cuisine; burgher cuisine
Změněno: 20/1/2024 17:43, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných pokrmů z drůbeže a divokých ptáků konzumovaných napříč sociálními vrstvami v novověku; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastrnomie.
In English
Designed for the professional and general public and students, the workshop presented the results of scientific interdisciplinary research into culinary culture using the example of selected poultry and wild bird dishes consumed across social classes in the modern period; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.