Detailed Information on Publication Record
2023
S knížaty o postní kuchyni a rybách obzvláště
KORBELÁŘOVÁ, IrenaBasic information
Original name
S knížaty o postní kuchyni a rybách obzvláště
Name in Czech
S knížaty o postní kuchyni a rybách obzvláště
Name (in English)
With the princes about Lenten cuisine and fish in particular
Authors
Edition
Opava, S knížaty u stolu. Výstava. 2023
Publisher
Opavská kulturní organizace (OKO)
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Popularizační texty a aktivity
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
Historie; kulinární kultura; šlechtická společnost
Keywords in English
History; culinary culture; noble society
Změněno: 21/1/2024 21:15, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Přednáška s minidegustací pokrmů, připravených metodou experimentální retrogastronomie podle středověkých receptů, připomněla zásady postního stravování a specifika konzumace ryb v návaznosti na sociální prostředí.
In English
The lecture with mini-tasting of dishes prepared by the method of experimental retrogastronomy according to medieval recipes reminded the principles of Lenten diet and the specifics of fish consumption in relation to the social environment.