2023
			
	    
	
	
    Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
KORBELÁŘOVÁ, Irena; Radmila DLUHOŠOVÁ; Martina BARTOŇOVÁ a Kamila NÁVRATOVÁZákladní údaje
Originální název
Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
	Název česky
Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
	Název anglicky
From the kitchen of our ancestors: leftover cooking
		Autoři
Vydání
 Ostrava, Ostravská muzejní noc 2023, 2023
			Nakladatel
Muzeu potravin a zemědělských strojů, pobočka Národního zemědělského muzea v Ostravě
		Další údaje
Typ výsledku
Popularizační texty a aktivity
		Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
		Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
			Klíčová slova česky
Historie; stravování; venkovská a měšťanská společnost; experimentální retrogastronomie
		Klíčová slova anglicky
History; catering; rural and bourgeois society; experimental retrogastronomy
		
				
				Změněno: 21. 1. 2024 21:29, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
				
		V originále
Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.
				Česky
Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.