2023
Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Martina BARTOŇOVÁ and Kamila NÁVRATOVÁBasic information
Original name
Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
Name in Czech
Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
Name (in English)
From the kitchen of our ancestors: leftover cooking
Authors
Edition
Ostrava, Ostravská muzejní noc 2023, 2023
Publisher
Muzeu potravin a zemědělských strojů, pobočka Národního zemědělského muzea v Ostravě
Other information
Type of outcome
Popularizing texts and activities
Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
Historie; stravování; venkovská a měšťanská společnost; experimentální retrogastronomie
Keywords in English
History; catering; rural and bourgeois society; experimental retrogastronomy
Changed: 21/1/2024 21:29, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.
In Czech
Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.