2023
			
	    
	
	
    Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
KORBELÁŘOVÁ, Irena; Radmila DLUHOŠOVÁ; Martina BARTOŇOVÁ and Kamila NÁVRATOVÁBasic information
Original name
Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
	Name in Czech
Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření
	Name (in English)
From the kitchen of our ancestors: leftover cooking
		Authors
Edition
 Ostrava, Ostravská muzejní noc 2023, 2023
			Publisher
Muzeu potravin a zemědělských strojů, pobočka Národního zemědělského muzea v Ostravě
		Other information
Type of outcome
Popularizing texts and activities
		Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
		Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
			Keywords (in Czech)
Historie; stravování; venkovská a měšťanská společnost; experimentální retrogastronomie
		Keywords in English
History; catering; rural and bourgeois society; experimental retrogastronomy
		
				
				Changed: 21/1/2024 21:29, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
				
		In the original language
Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.
				In Czech
Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.