d 2023

Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Martina BARTOŇOVÁ and Kamila NÁVRATOVÁ

Basic information

Original name

Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření

Name in Czech

Z kuchyně našich předků: zbytkové vaření

Name (in English)

From the kitchen of our ancestors: leftover cooking

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Martina BARTOŇOVÁ and Kamila NÁVRATOVÁ

Edition

Ostrava, Ostravská muzejní noc 2023, 2023

Publisher

Muzeu potravin a zemědělských strojů, pobočka Národního zemědělského muzea v Ostravě

Other information

Type of outcome

Popularizační texty a aktivity

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

Historie; stravování; venkovská a měšťanská společnost; experimentální retrogastronomie

Keywords in English

History; catering; rural and bourgeois society; experimental retrogastronomy
Změněno: 21/1/2024 21:29, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

ORIG CZ EN

V originále

Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.

In Czech

Komponovaná přednáška s ochutnávkou zhotovenu metodou experimentální retrogastronomie zprostředkovala vhled do měšťanské i venkovské kuchyně 19. a 20. století a seznámila účastníky z řad odborné i laické veřejnosti s některými z běžných jídel i slavnostních laskomin, uvařených ze surovin, které by dnes možná skončily v odpadcích. Součástí akce byla prezentace encyklopedie kulinárního dědictví.
Displayed: 27/12/2024 01:18