d 2023

Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů

KORBELÁŘOVÁ, Irena and Milan SVOBODA

Basic information

Original name

Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů

Name in Czech

Historii stolu lze zakoušet na jazyku i bříšcích prstů

Name (in English)

The history of the table can be experienced on the tongue and the palate

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena and Milan SVOBODA

Edition

ArtCafé Český rouzhlas Vltava, 2023

Publisher

Český rozhlas Praha

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Popularizační texty a aktivity

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

References:

Záznam studiového rozhovoru _ redaktorka Tereza LIšková, hosté Irena Korbelářová, Milan Svoboda

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

Kulinární kultura, stolování; historie; současné prezentace

Keywords in English

Culinary culture, dining; history; contemporary presentations
Změněno: 21/1/2024 22:06, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

ORIG EN

V originále

Rozhovor na téma: Kulinární umění minulosti a šlechtická kultura stolování zanechávají autentické stopy v přítomnosti. Kam vedou? Otázky a odpovědi na téma dějin stravování a kulinární kultury s akcentem na šlechtické prostředí a umění gastronomie.

In English

Interview on the topic: The culinary arts of the past and the aristocratic dining culture leave authentic traces in the present. Where do they lead? Questions and answers on the history of dining and culinary culture with an emphasis on the noble environment and the art of gastronomy.
Displayed: 22/11/2024 15:29