2024
			
	    
	
	
    Venkovská kuchyně
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁZákladní údaje
Originální název
Venkovská kuchyně
	Název anglicky
Rural cuisine
		Autoři
Vydání
 2024
			Další údaje
Jazyk
čeština
		Typ výsledku
Uspořádání workshopu
		Obor
60101 History
		Stát vydavatele
Česká republika
		Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
		Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
			Klíčová slova česky
venkovská kuchyně; kulinární kultura
		Klíčová slova anglicky
rural cuisine; culinary culture
		
				
				Změněno: 5. 2. 2025 13:59, PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
				
		V originále
Interaktivní workshop prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu stravování a kulinární kultury lidových vrstev. Teoretická část workshopu uvedla účastníky do problematiky venkovské kuchyně s uvedením typických surovin a pokrmů a jejich roli v každodenním i slavnostním stravování; doplněna byla ukázkami experimentální retrogastronomie.
				Anglicky
The interactive workshop presented the results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of diet and culinary culture of folk strata. The theoretical part of the workshop introduced the participants to the issues of rural cuisine with the introduction of typical ingredients and dishes and their role in everyday as well as festive diet; it was complemented by presentation of experimental retrogastronomy.