2024
Venkovská kuchyně
KORBELÁŘOVÁ, Irena a Radmila DLUHOŠOVÁZákladní údaje
Originální název
Venkovská kuchyně
Název anglicky
Rural cuisine
Autoři
Vydání
2024
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Klíčová slova česky
venkovská kuchyně; kulinární kultura
Klíčová slova anglicky
rural cuisine; culinary culture
Změněno: 5. 2. 2025 13:59, PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
V originále
Interaktivní workshop prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu stravování a kulinární kultury lidových vrstev. Teoretická část workshopu uvedla účastníky do problematiky venkovské kuchyně s uvedením typických surovin a pokrmů a jejich roli v každodenním i slavnostním stravování; doplněna byla ukázkami experimentální retrogastronomie.
Anglicky
The interactive workshop presented the results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of diet and culinary culture of folk strata. The theoretical part of the workshop introduced the participants to the issues of rural cuisine with the introduction of typical ingredients and dishes and their role in everyday as well as festive diet; it was complemented by presentation of experimental retrogastronomy.