Informační systém SU

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2022

    1. BURDA, Alexandr a Pavol PLESNÍK. Specifics of Wine Tourism in the Czech Republic. Online. In Petříček, M; Hán, J.; Komínková, B.; Balakovská, R. Current trends in spas, hospitality and tourism „Tourism digitalization“. 10. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová a ekonomická Praha, 2022, s. 68-78. ISBN 978-80-7632-076-5.
      Název anglicky: Specifics of Wine Tourism in the Czech Republic
      angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Tourism,;Wine production;Wine Tourism.
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 28. 2. 2023 19:06.

    2021

    1. PLESNÍK, Pavol a Alexandr BURDA. MYSTERY SHOPPING AKO NÁSTROJ ZVÝŠENIA EFEKTIVITY PODNIKU CESTOVNÉHO RUCHU. In PREŠOVSKÁ UNIVERZITA V PREŠOVE FAKULTA MANAŽMENTU. Turizmus a jeho vývoj v storočnici Československa. 1. vyd. Prešov, SR: Michaela Harničárová, 2021, s. 51 - 56. ISBN 978-80-8143-300-9.
      Název česky: MYSTERY SHOPPING JAKO NÁSTROJ ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY PODNIKU CESTOVNÍHO RUCHU
      Název anglicky: Mystery shopping as a tool to ecrease the efficiency of tourism enterprise
      RIV/47813059:19240/21:A0000915 Stať ve sborníku. čeština. Slovensko.
      Plesník, Pavol (703 Slovensko, garant, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Mystery shopping; Tourism; Quality of Services; Hotel; Restaurant
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 19:51.
    2. BURDA, Alexandr. Novošlechtěnci a méně známé odrůdy vín. 2021.
      Název anglicky: New nobles and lesser-known varieties of wine
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: wine; varieties; newly bred

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 19:29.
    3. BURDA, Alexandr. Pivo napříč staletími a technologiemi. 2021.
      Název anglicky: Beer across centuries and technologies
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Beer; development trends; beer production; technology;

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 19:32.
    4. BURDA, Alexandr. Povídání o kávě. 2021.
      Název anglicky: Talking about coffee.
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: types of coffee; coffee preparation; serving; production;

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 19:31.
    5. BURDA, Alexandr a Pavol PLESNÍK. Rebranding hotelu a jeho vliv na provoz. Online. In Mezinárodní vědecká konference – Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. 9. vyd. Karviná: Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě, 2021, s. 32-40. ISBN 978-80-7510-462-5.
      URL
      Název česky: Rebranding hotelu a jeho vliv na provoz
      Název anglicky: Rebranding the hotel and its impact on operations
      RIV/47813059:19240/21:A0000864 Stať ve sborníku. čeština. Česká republika.
      Burda, Alexandr (203 Česká republika, garant, domácí) -- Plesník, Pavol (703 Slovensko, domácí)
      Klíčová slova anglicky: hotel services; rebranding; catering section; wellness; mystery shopping; operational changes
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 6. 1. 2022 20:40.
    6. PLESNÍK, Pavol a Alexandr BURDA. Rebranding hotelu a jeho vliv na provoz. 2021, s. 32 - 40, 8 s. ISBN 978-80-7510-462-5.
      Název česky: Rebranding hotelu a jeho vliv na provoz
      Název anglicky: Rebranding the hotel and its impact on operations
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: hotel services, rebranding, catering section, wellness, mystery shopping, operational changes
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Recenzováno: ano

      Změnil: doc. RNDr. Pavol Plesník, PhD., učo 50574. Změněno: 20. 3. 2022 16:20.
    7. BURDA, Alexandr. Rebranding hotelu a jeho vliv na provoz. In 9. Mezinárodní vědecká konference – Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. 2021.
      Název česky: Rebranding hotelu a jeho vliv na provoz
      Název anglicky: Rebranding the hotel and its impact on operations

      Klíčová slova anglicky: hotel services; rebranding; catering section; wellness; mystery shopping; operational changes
      Druh účasti: aktivní účast

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 6. 1. 2022 20:43.
    8. BURDA, Alexandr. Svatomartinská husa, přednáška o tradici pečení husy a lidových oslav spojených se svátkem Sv. Martina. 2021.
      Název anglicky: St. Martin's goose, a lecture on the tradition of roasting geese and folk celebrations associated with the feast of St.
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Saint Martin; roasting geese; folk traditions

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 19:30.
    9. BURDA, Alexandr. Šampaňské a ústřice. 2021.
      Název anglicky: Champagne and oysters
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Champagne; oysters; oyster preparations; pairing oysters with champagne

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 12. 4. 2022 13:18.
    10. BURDA, Alexandr. Trendy v servisu vín. 2021.
      Název anglicky: Trends in wine service
      RIV/47813059:19240/21:A0000953 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Burda, Alexandr (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: trendy; service; wine; wine varieties;

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 10:21.
    11. BURDA, Alexandr. Trendy v servisu whisky. 2021.
      Název česky: Trendy v servisu whisky
      Název anglicky: Trend in servise whisky
      RIV/47813059:19240/21:A0000901 Uspořádání workshopu. čeština. Česká republika.
      Burda, Alexandr (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: trends; whisky; servise; serving;

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 21. 3. 2022 10:22.
    12. BURDA, Alexandr. Zvěřinové menu snoubené s víny. 2021.
      Název anglicky: Game menu paired with wines.
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Venison; wild game types; pairing; foodstuffs

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 12. 4. 2022 13:18.

    2020

    1. PLESNÍK, Pavol, Michal BLAŠKO a Alexandr BURDA. VPLYV KRÍZOVÝCH SITUÁCIÍ NA CESTOVNÝ RUCH. Online. In PREŠOVSKÁ UNIVERZITA V PREŠOVE FAKULTA MANAŽMENTU Katedra turizmu a hotelového manažmentu. Vplyv COVID-19 na odvetvie cestovného ruchu a nadväzné odvetvia. Prešov, SR: M a t u ší k o v á ,D .,Š am b r o n s k á,K .,Š v e d o v á ,M .(Eds.), 2020, s. 5 -15. ISBN 978-80-555-2608-9.
      Zborník recenzovaných vedeckých prác s medzinárodnou účasťou
      Název anglicky: IMPACT OF CRISIS SITUATIONS ON TOURISM
      RIV/47813059:19240/20:A0000678 Stať ve sborníku. slovenština. Slovensko.
      Plesník, Pavol (703 Slovensko, domácí) -- Blaško, Michal (203 Česká republika, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Tourism. Global Economic Crisis. Coronavirus Pandemic.

      Změnil: doc. RNDr. Pavol Plesník, PhD., učo 50574. Změněno: 14. 12. 2020 09:21.

    2019

    1. BURDA, Alexandr, Radmila DLUHOŠOVÁ, Michal BLAŠKO, Petr JANÍK, Pavlína SONNKOVÁ a Jana STUCHLÍKOVÁ. RECENZOVANÝ SBORNÍK KONFERENCE OPAVA 11. DUBNA 2019 8. MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE AKTUÁLNÍ TRENDY LÁZEŇSTVÍ, HOTELNICTVÍ A TURISMU CESTOVNÍ RUCH JAKO FAKTOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE. 2019.
      Název česky: 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE CURRENT TRENDS IN TOURISM, HOTEL AND SPA
      čeština. Česká republika.
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 23. 3. 2022 10:37.

    2018

    1. PLESNÍK, Pavol a Alexandr BURDA. Nové trendy zriaďovania gastronomických zariadení. In Obchodně-podnikatelská fakulta SLU, Karviná. Aktuální trendy lázeňství a turismu. Obchodně-podnikatelská fakulta SLU, Karviná. Karviná: Obchodně-podnikatelská fakulta SLU, Karviná., 2018, s. 9-15. ISBN 978-80-7510-280-5.
      Název česky: Nové trendy zřizování gastronomických zařízení.
      Název anglicky: New trends in the gastronomic facilities creation.
      RIV/47813059:19240/18:A0000351 Stať ve sborníku. slovenština. Česká republika.
      Plesník, Pavol (203 Česká republika, garant, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: gastronomic facility;cultural cafeteria;experience gastronomy
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 16. 3. 2022 10:29.
    2. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west. 2018.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví. Kulturní a kulinárni rozdíly a specifika mé země: sever, jih, východ a západ.
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west.
      RIV/47813059:19240/18:A0000346 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 30. 3. 2019 15:26.

    2017

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc. 2017.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Jídla s příběhem. Menu inspirované folklorem, pohádkami, příslovími, filmy, historickými událostmi, atd.
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.
      RIV/47813059:19240/17:A0000206 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 8. 4. 2018 20:44.

    2016

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu. 2016.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Svatba a svatební festivity, tradice, zvyky a obyčeje; tradiční svatební menu
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Festive events – Wedding and wedding festivities, traditions, customs and habits; Traditional Wedding Menu.
      RIV/47813059:19240/16:A0000207 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 8. 4. 2018 20:56.

    2015

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu. 2015.
      Název česky: Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Vánoce – tradice, zvyky a obyčeje; tradiční vánoční menu
      Název anglicky: Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu
      RIV/47813059:19240/15:A0000208 Uspořádání workshopu. angličtina. Česká republika.
      Dluhošová, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí) -- Burda, Alexandr (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Ing. Petr Janík, učo 25851. Změněno: 8. 4. 2018 21:00.

    2011

    1. DLUHOŠOVÁ, Radmila, Alexandr BURDA, Eva VAVREČKOVÁ a Jana STUCHLÍKOVÁ. Mystery Shopping. Prolegomena. Opava, 2011, 114 s. ISBN 978-80-7248-663-2.
      Název anglicky: Mystery Shopping. Prolegomena.
      čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: market research; mystery shopping; gastronomy

      Změnila: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Změněno: 7. 4. 2019 00:01.
Zobrazeno: 25. 4. 2024 07:23