ULGATLJ182 German II Pre-intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Summer 2010
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
( ULGATLJ082 German I Pre-intermediate && ! ULGATLP182 German II Intermediate ) && ! KLJNEJ22 German II Pre-intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti ubytovacích služeb - recepce, rezervace, typy pokojů, ekologie provozu ubytovacích zařízení.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Essen und Trinken (Einkaufen und Kochen): Die Geburtstagsfeier
    2. Wiederholung: Im Fernsehstudio
    3. Wochenplan: Im Fitnesscenter
    4. Reisen (Reisepläne): Wohin fahren wir in Urlaub?
    5. Schule, Beruf: Eine Klassenarbeit
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
  • KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
  • SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
  • HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2009.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2010/ULGATLJ182