KLJAGJ14 English IV Intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Summer 2011
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
KLJAGJ13 English III Intermediate || ULGATLP280 English III Intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Prohloubení a rozšíření slovní zásoby terminologií z oblasti cestovního ruchu, aktivní užívání znalostí lexika a gramatických struktur na základě autentických písemných materiálů a nahrávek. Rozvíjení komunikačních dovedností při řešení problémových situací. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Off-site services
    2. The business traveller
    3. First Conditionals, Second Conditionals, Wish and If only, Vocabulary - money, Multi-word verbs
    4. Modals of probability - present, Continuous infinitives, Modals of probability - past, Changing sentences. Verbs and nouns that go together, Connected speech, Shifting stress, Prepositions
    5. Present Perfect Continuous, Questions, Simple or Continuous, Time expressions, Suffixes and prefixes
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2012, Summer 2013, Summer 2014, Summer 2015, Summer 2016, Summer 2017, Summer 2018, Summer 2019, Summer 2020, Summer 2021, Summer 2022, Summer 2023, Summer 2024.
  • Enrolment Statistics (Summer 2011, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2011/KLJAGJ14