FPF:ULGATL0032 Tourism product I - Course Information
ULGATL0032 Tourism product I
Faculty of Philosophy and Science in OpavaSummer 2011
- Extent and Intensity
- 1/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Mgr. Eva Škrobálková (lecturer)
Ing. Eva Vavrečková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (seminar tutor)
Mgr. Eva Škrobálková (seminar tutor)
Ing. Eva Vavrečková, Ph.D. (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Eva Vavrečková, Ph.D.
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je využít teoretických znalostí a dovedností studentů získaných zejména v odborných předmětech pro přípravu a realizaci odborné exkurze v rámci dvou- až třídenního cvičného průvodcovského zájezdu. Smyslem je vést studenty k aplikaci teoretických poznatků při tvorbě forfaitového zájezdu. Úkolem je příprava geografického, časového, rámcového i detailního programu pro specifickou skupinu klientů včetně cenové kalkulace a zajištění jednotlivých služeb (doprava, ubytování, prohlídky, odborné exkurze). V rámci studijního oboru se předpokládá exkurze ve vybraných lázeňských zařízeních, jejichž návštěva završí přípravu studentů v té části oboru věnované provozu lázeňských zařízení. Při vlastní realizaci je využita znalost přípravy průvodcovského výkladu, jeho prezentace. Student je schopen pohotově řešit problémové situace ve fázi nejen přípravy, ale i vlastní realizace turistického produktu.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Příprava turistického produktu pro realizaci v rámci České republiky
2. Organizační zabezpečení akce
3. Příprava průvodce pro realizaci turistického produktu
4. Kontrola stavu přípravy turistického produktu
5. Realizace vlastního produktu
6. Vyhodnocení přípravy a realizace produktu
7. Sestavení výsledné kalkulace a vyúčtování
8. Vypracování komplexní zprávy o realizované akci
- 1. Příprava turistického produktu pro realizaci v rámci České republiky
- Literature
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2011, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2011/ULGATL0032