FPF:VCKDS00510 Experimentální praktikum z kul - Informace o předmětu
VCKDS00510 Experimentální praktikum z kulturních dějin
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2020
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. et PhDr. Markéta Tymonová, Ph.D. (cvičící)
- Garance
- PhDr. et PhDr. Markéta Tymonová, Ph.D.
Výzkumné centrum pro kulturní dějiny Slezska a střední Evropy – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Předmět navazuje na znalosti získané v předmětech Archeologické kulturní dědictví, Kulturní dědictví V - kulinaria ad., rozšiřuje a prohlubuje je v rovině praktické a organizační. Student absolvuje tematický programový blok, pořádaný ve spolupráci s odborným profesionálním zařízením, zaměřený na a) experimentální archeologii, experimentální muzeologii (prezentace tradiční zemědělské a řemeslné výroby v rámci institucionálních programů - archeoparky, skanzeny apod.), b) experimentální prezentaci kulinárního dědictví (zážitková gastronomie z oblasti regionálního/lidového stravování, s aplikací dobových způsobů stolování a servírování - odborné pracoviště FPF), c) animaci, edukaci, popularizaci hmotného/nehmotného kulturního dědictví (tematický program pro děti, tematický výlet pro školy - muzea) ad.
- Literatura
- doporučená literatura
- Specifikace dle konkrétního tématu experimentálního praktika. info
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2020/VCKDS00510